Dagindeling

Een dag op de peuterspeelzaal...

Om 8.45 uur gaat de deur open en is er tot uiterlijk 9.00 uur de tijd om een puzzel te maken aan tafel, een boekje te lezen op de bank of wat te spelen in de groep met uw kind(eren). Wij vinden het belangrijk dat uw kind weet wanneer u gaat en nemen dan bewust afscheid met een kus, knuffel en/of zwaaien bij het zwaairaam.

9.00 uur starten wij met de kinderen in de kring. In de kring zingen we een goedemorgen lied, besteden we aandacht aan de dagen van de week, tellen, cijfers, de belevenissen van de kinderen en andere onderwerpen.

9.15 uur starten we met een activiteit. Een activiteit kan bestaan uit buiten spelen, knutselen, vrij spelen of op pad. De activiteiten worden aan de hand van een thema aangeboden. Deze passen binnen het VVE programma Peuterplein.
Wanneer wij bijna aan tafel gaan, roepen we de kinderen bij elkaar en luiden we het opruimen in doormiddel van een lied.

10.00 uur is het tijd om aan tafel te gaan. We zingen liedjes aan de hand van keuzekaarten. Na het zingen gaan we eten. Ieder kind krijgt een eigen bakje met verschillende soorten fruit en een beker water of afgekoelde thee. 

Na het eetmoment is het tijd voor een sanitaire stop. Alle kinderen mogen mee naar de wc voor een schone luier en/of een plas op het toilet.

10.45 uur start de tweede activiteit. Deze activiteit zal niet identiek zijn als de eerste activiteit. Dit is tevens het moment waarop we feestjes vieren, wanneer deze zijn gepland op de dag. Denk hierbij aan verjaardagen en/of afscheidsfeestjes.

11.45 uur sluiten we de dag af en mogen de kinderen weer opgehaald worden. Ook bij het ophalen van 
de kinderen wordt er bewust afscheid genomen, zodat wij weten welke kinderen er zijn opgehaald.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen buiten spelen en ons streven is om iedere dag naar buiten te gaan. Wij hebben een volledig ingerichte buitenruimte waar wij ongeacht de weersomstandigheden heerlijk kunnen spelen.