Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang De Flippers

Buitenschoolse opvang De Flippers biedt plaats aan 44 kinderen van 4 jaar tot einde basisschoolleeftijd.

Wij brengen en halen kinderen van iedere school in Almere Haven, dit doen wij lopend, met de (bak)fiets of met de auto(bus).
Uiteraard zullen wij zoveel mogelijk gebruik maken van onze (bak)fiets.

De BSO is geopend vanaf 7.00 uur tot 19.00 uur (vervroegde opvang is mogelijk). Wij zorgen ervoor dat uw kind naar school gebracht en weer opgehaald wordt.
Tijdens vakanties en studie/margedagen zijn we de hele dag geopend.

We beschikken over twee ruime lichte groepen waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken, we hebben een mooie ruimte ingericht tot atelier waar de kinderen onder begeleiding van een medewerker de mooiste knutselwerken kunnen maken. Wanneer wij buiten gaan spelen maken we gebruik van onze ruime tuin, het schoolplein of zijn we in de buurt/ het park te vinden.

3 uurs regeling

Het is toegestaan om per dag gedurende maximaal drie uur af te wijken van de beroepskracht/kind ratio. Het kan dus voorkomen dat er maar een beroepskracht is. Dit zal voornamelijk zijn wanneer de kinderen gebracht kunnen worden, wanneer ze opgehaald worden en tijdens de pauze’s van de beroepskrachten. 

Er wordt in ieder geval niet afgeweken op de volgende uren:

  • 6.45-7.30 uur
  • 8.30-13.00 uur
  • 14.00-17.00 uur
  • 18.00-19.00 uur

 

Het vier-ogen en oren principe

Onze groepen zijn in het rond gesitueerd. Hierdoor kunnen wij vanuit de ene ruimte naar de andere ruimte kijken. De groepsruimtes zijn voorzien van veel ramen, hierdoor is vanaf de gang goed zicht op de groepsruimtes. Het is open en transparant. De deuren staan altijd open, iedereen kan te allen tijde binnenlopen.