Dagindeling

Een dag op de BSO...

Wij wachten de kinderen op het schoolplein op of halen de kinderen op bij de juf/meester.

Zodra iedereen aanwezig is vertrekken we in de bakfiets naar de opvang. De kinderen die om 14.00 uur uit zijn kunnen in onze tuin spelen of binnen een activiteit doen. Om 15.00 uur zullen de kinderen welke al aanwezig zijn met zijn allen aan tafel gaan voor een stuk fruit en eventueel nog een cracker/rijstwafel.

De kinderen welke om 15.15 uur uit zijn worden van school gehaald. Zodra zij rond 15.30 uur allen bij de opvang zijn gaan ook zij aan tafel voor fruit en eventueel een cracker/rijstwafel.

Om 16.00 uur is er de ruimte voor activiteiten. Wij vinden dat de tijd welke de kinderen aanwezig zijn op de bso bestempeld moet worden als vrije tijd en dus is deze door hen zelf in te delen. Willen zij graag buiten spelen, knutselen, vrij spelen dan kan dit. Echter vinden we het wel heel belangrijk dat (zeker bij droog weer) er een moment buiten gespeeld wordt.
We spelen buiten met de kinderen verschillende spelletjes, denk hierbij aan verstoppertje, tikkertje, stand in de mand, trefbal, enz, zodoende is er een groot gevoel van samen op de groep aanwezig. 

Vanaf 17.30 uur mogen de kinderen gebruik maken van computers voor een educatief spel. Wij proberen de schermtijd te beperken.

Om 17.30 uur bieden wij de mogelijkheid om de kinderen tegen betaling een warme maaltijd te laten nuttigen. De maaltijden stellen wij samen met de producten van Apetito. Dit is standaard af te nemen maar kan ook een dag van tevoren aangevraagd worden. 

Om 19.00 uur sluiten wij de deuren van ons kindercentrum en dienen de kinderen opgehaald te zijn.